Anesthesiemedewerker, Verpleegkundige Verloskundige of Verpleegkundige (2024)

Anesthesiemedewerkers, verpleegkundig verloskundigen en praktijkondersteuners, ook wel genoemdgeavanceerde praktijk geregistreerde verpleegkundigen(APRN's), coördineert de patiëntenzorg en kan eerstelijns- en specialistische gezondheidszorg verlenen. De reikwijdte van de praktijk varieert van staat tot staat.

Taken

Geregistreerde verpleegkundigen in de geavanceerde praktijk doen meestal het volgende:

  • Neem de medische geschiedenis en symptomen van patiënten op en leg ze vast
  • Voer fysieke onderzoeken uit en observeer patiënten
  • Zorgplannen voor patiënten maken of bijdragen aan bestaande plannen
  • Diagnostische tests uitvoeren en bestellen
  • Bedienen en bewaken van medische apparatuur
  • Diagnose van verschillende gezondheidsproblemen
  • Analyseer testresultaten of veranderingen in de toestand van een patiënt en pas indien nodig behandelplannen aan
  • Geef patiënten medicijnen en behandelingen
  • Evalueer de reactie van een patiënt op medicijnen en behandelingen
  • Overleg zo nodig met artsen en andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg
  • Adviseer en leer patiënten en hun families hoe ze gezond kunnen blijven of hun ziekte of letsel kunnen beheersen
  • Onderzoek doen

APRN's werken zelfstandig of in samenwerking met artsen. In de meeste staten kunnen ze medicijnen voorschrijven, medische tests bestellen en gezondheidsproblemen diagnosticeren. APRN's kunnen primaire en preventieve zorg bieden en kunnen zich specialiseren in de zorg voor bepaalde groepen mensen, zoals kinderen, zwangere vrouwen of patiënten met psychische stoornissen.

APRN's hebben een aantal van dezelfde taken als geregistreerde verpleegkundigen, waaronder het verzamelen van informatie over de toestand van een patiënt en het ondernemen van actie om de gezondheid van de patiënt te behandelen of te beheren. APRN's zijn echter opgeleid om andere taken uit te voeren, waaronder het bestellen en evalueren van testresultaten, het doorverwijzen van patiënten naar specialisten en het diagnosticeren en behandelen van aandoeningen. APRN's richten zich op patiëntgerichte zorg, wat betekent dat u de zorgen en levensstijl van een patiënt begrijpt voordat u een handelwijze kiest.

Sommige APRN's doen ook onderzoek of leren personeel over nieuw beleid of nieuwe procedures. Anderen kunnen consultatiediensten aanbieden op basis van een specifiek kennisgebied, zoals oncologie, de studie van kanker.

De volgende soorten APRN's zijn:

Anesthesiemedewerkers (CRNA's)anesthesie toedienen en zorg verlenen voor, tijdens en na chirurgische, therapeutische, diagnostische en verloskundige procedures. Ze bieden ook pijnbestrijding en sommige hulpdiensten. Voordat een procedure begint, bespreken anesthesiemedewerkers met een patiënt alle medicijnen die de patiënt gebruikt, evenals eventuele allergieën of ziekten van de patiënt, zodat de anesthesie veilig kan worden toegediend. Verpleegkundige anesthesisten geven een patiënt vervolgens algemene anesthesie om de patiënt in slaap te brengen zodat ze geen pijn voelen tijdens de operatie of dienen een regionale of lokale anesthesie toe om een ​​deel van het lichaam te verdoven. Tijdens de procedure bewaken ze de vitale functies van de patiënt en passen ze de anesthesie zo nodig aan.

Verpleegkundige vroedvrouwen (CNM's)zorg bieden aan vrouwen, waaronder gynaecologische onderzoeken, diensten voor gezinsplanning en prenatale zorg. Ze leveren baby's, behandelen noodsituaties tijdens de bevalling, repareren snijwonden en kunnen chirurgische hulp bieden aan artsen tijdens keizersneden. Verpleegkundige vroedvrouwen kunnen optreden als eerstelijns kraamzorgaanbieders voor vrouwen. Ze bieden ook wellnesszorg en leren hun patiënten hoe ze een gezond leven kunnen leiden door onderwerpen als voeding en ziektepreventie te bespreken. Verpleegkundige vroedvrouwen bieden ook zorg aan de partners van hun patiënten voor seksuele of reproductieve gezondheidsproblemen.

Verpleegkundigen (NP's)dienen als primaire en gespecialiseerde zorgverleners en leveren geavanceerde verpleegkundige diensten aan patiënten en hun families. Ze beoordelen patiënten, bepalen hoe de gezondheid van een patiënt kan worden verbeterd of beheerd, en bespreken manieren om strategieën voor gezondheidsbevordering te integreren in het leven van een patiënt. Verpleegkundigen zorgen doorgaans voor een bepaalde populatie mensen. NP's kunnen bijvoorbeeld werken in de volwassen en geriatrische gezondheidszorg, de pediatrische gezondheidszorg of de psychiatrische en geestelijke gezondheidszorg.

Hoewel de reikwijdte van hun taken per staat verschilt, werken veel nurse practitioners onafhankelijk, schrijven ze medicijnen voor en bestellen ze laboratoriumtests. Verpleegkundigen overleggen indien nodig met artsen en andere gezondheidswerkers.

Zie het profiel geregistreerde verpleegkundigen voor meer informatie overklinisch verpleegkundig specialisten(CNS's), ook beschouwd als een soort APRN.

Werkomgeving

Anesthesiemedewerkers, verloskundigen en praktijkondersteuners hadden in 2021 ongeveer 300.000 banen. De werkgelegenheid in de gedetailleerde beroepen van anesthesiemedewerkers, verloskundigen en praktijkondersteuners was als volgt verdeeld:

Verpleegkundigen246.700
Verpleegkundige anesthesisten45.200
Verpleegkundige vroedvrouwen8.100

De grootste werkgevers van anesthesiemedewerkers, verpleegkundig verloskundigen en verpleegkundig specialisten waren als volgt:

Kantoren van artsen47%
Ziekenhuizen; staat, lokaal en privé25
Ambulante zorgcentra9
Kantoren van andere gezondheidswerkers5
Educatieve diensten; staat, lokaal en privé3

Sommige Advanced Practice Registered Nurses (APRN's) bieden zorg bij patiënten thuis. Sommige verpleegkundige verloskundigen werken in geboortecentra, een soort poliklinisch zorgcentrum.

APRN's kunnen lange afstanden afleggen om te helpen bij de zorg voor patiënten op plaatsen waar niet genoeg gezondheidswerkers zijn.

Verwondingen en ziekten

APRN-werk kan zowel fysiek als emotioneel veeleisend zijn. Sommige APRN's brengen een groot deel van hun dag staand door. Ze zijn kwetsbaar voor rugletsel omdat ze patiënten moeten optillen en verplaatsen. APRN-werk kan ook stressvol zijn omdat ze cruciale beslissingen nemen die van invloed zijn op de gezondheid van een patiënt.

Vanwege de omgeving waarin ze werken, kunnen APRN's in nauw contact komen met infectieziekten. Daarom moeten ze strikte richtlijnen volgen om zich te beschermen tegen ziekten en andere gevaren, zoals onbedoelde naaldprikken of uitbarstingen van patiënten.

Werk schema's

De meeste APRN's werken fulltime. In artsenpraktijken werken APRN's doorgaans tijdens normale kantooruren. In ziekenhuizen en andere zorginstellingen kunnen ze in ploegendienst werken, ook 's nachts, in het weekend en op feestdagen, om 24 uur per dag patiëntenzorg te bieden. Sommige APRN's, vooral degenen die op de intensive care werken of degenen die baby's ter wereld brengen, moeten mogelijk ook beschikbaar zijn.

Onderwijs en training

Anesthesiemedewerkers, verpleegkundig verloskundigen en praktijkondersteuners, ook wel genoemdgeavanceerde praktijk geregistreerde verpleegkundigen (APRN's), moeten ten minste een masterdiploma hebben in hun speciale rol. APRN's moeten ook gediplomeerde verpleegsters zijn in hun staat, slagen voor een nationaal certificeringsexamen en een APRN-vergunning hebben.

Onderwijs

Anesthesiemedewerkers, vroedvrouwen en verpleegkundig specialisten hebben doorgaans ten minste een masterdiploma nodig in een verpleegkundig veld voor gevorderden. Geaccrediteerde gezondheidszorg en aanverwante programma's in deze specialiteiten omvatten doorgaans klassikaal onderwijs en klinische ervaring. Cursussen in onderwerpen zoals geavanceerde gezondheidsbeoordeling, pathofysiologie en farmacologie komen vaak voor, evenals cursussen die specifiek zijn voor de gekozen APRN-rol.

Een APRN moet een geregistreerde verpleegkundige (RN) -licentie hebben voordat hij een opleiding volgt in een van de geavanceerde oefenrollen, en een sterke achtergrond in de wetenschap is nuttig.

De meeste APRN-programma's geven de voorkeur aan kandidaten met een bachelordiploma in verpleegkunde. Sommige scholen bieden echter overbruggingsprogramma's aan voor geregistreerde verpleegkundigen met een associate's degree of diploma in verpleegkunde. Programma's op graduaatniveau zijn ook beschikbaar voor personen die geen bachelordiploma in verpleegkunde hebben behaald, maar op een gerelateerd gezondheidswetenschappelijk gebied. Deze programma's bereiden de student voor op het RN-licentiestatusexamen naast het aanbieden van het APRN-curriculum.

Hoewel een masterdiploma de meest gebruikelijke vorm van instaponderwijs is, kunnen APRN's ervoor kiezen om een ​​Doctor of Nursing Practice (DNP) of een Ph.D. De specifieke opleidingseisen en kwalificaties voor elk van de functies zijn beschikbaar op de websites van professionele organisaties.

Toekomstige anesthesiemedewerkers moeten 1 jaar ervaring hebben als geregistreerde verpleegkundige in een intensive care-omgeving als voorwaarde voor toelating tot een geaccrediteerd programma voor anesthesiemedewerkers.

Licenties, certificeringen en registraties

De vereisten van staten voor APRN's variëren. Over het algemeen moeten APRN's een geregistreerde verpleegvergunning hebben, een geaccrediteerd programma op graduaatniveau voltooien, slagen voor een nationaal certificeringsexamen en een APRN-licentie hebben. Details zijn verkrijgbaar bij de verpleegafdeling van elke staat.

Om een ​​licentie te krijgen en een APRN-titel te gebruiken, hebben de meeste staten nationale certificering nodig.

DeNationale Raad voor certificering en hercertificering voor anesthesiemedewerkers(NBCRNA) biedt het National Certification Examination (NCE) aan. Gecertificeerde geregistreerde anesthesiemedewerkers (CRNA's) moeten hun certificering behouden via het programma Continued Professional Certification (CPC).

DeAmerikaanse verloskundige certificeringsraadbiedt de Certified Nurse-Vroedvrouw (CNM). Personen met deze aanduiding moeten zich hercertificeren via het Certificate Maintenance Program.

Er zijn verschillende certificeringen voor nurse practitioners, waaronder die verkrijgbaar bij deAmerican Academy of Nurse Practitioners Certification Board(AANPCB), deAmerican Nurses Credentialing Center(ANCC), en deCertificeringsraad kinderverpleging(PNCB). Elk van deze certificeringen vereist periodieke verlenging.

Bovendien kunnen APRN-posities cardiopulmonale reanimatie (CPR), Basic Life Support (BLS) of Advanced Cardial Life Support (ACLS)-certificering vereisen.

Vooruitgang

Sommige APRN's nemen leidinggevende of administratieve rollen op zich; anderen gaan naar de academische wereld. APRN's die een doctoraat behalen, kunnen onafhankelijk onderzoek doen of werken in een interprofessioneel onderzoeksteam.

Persoonlijkheid en Interesses

Anesthesisten, verpleegkundig verloskundigen en verpleegkundig specialisten hebben doorgaans belangstelling voor dedenkenEnHelpeninteressegebieden, aldus deHollandse codekader. Het interessegebied Denken geeft een focus aan op het onderzoeken, onderzoeken en vergroten van het begrip van natuurwetten. Het interessegebied Helpen geeft een focus aan op het assisteren, dienen, adviseren of onderwijzen van andere mensen.

Als je niet zeker weet of je een meedenkende of helpende interesse hebt die past bij een carrière als anesthesiemedewerker, verpleegkundig verloskundige en verpleegkundig specialist, kun je eenloopbaan testom uw interesses te meten.

Anesthesiemedewerkers, verpleegkundig verloskundigen en praktijkondersteuners dienen daarnaast over de volgende specifieke eigenschappen te beschikken:

Communicatie vaardigheden.Geregistreerde verpleegkundigen in de geavanceerde praktijk moeten in staat zijn om te communiceren met patiënten en andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg om ervoor te zorgen dat de juiste handelwijze wordt begrepen.

Kritisch denkvermogen.ARPN's moeten veranderingen in de gezondheid van een patiënt kunnen beoordelen, snel kunnen bepalen wat de meest geschikte handelwijze is en of overleg met een andere zorgverlener nodig is.

Medeleven.Verpleegkundigen moeten zorgzaam en meelevend zijn bij de behandeling van patiënten die pijn hebben of emotionele problemen ervaren.

Detailgericht.APRN's moeten verantwoordelijk en gedetailleerd zijn omdat ze verschillende behandelingen en medicijnen bieden die de gezondheid van hun patiënten beïnvloeden. Tijdens een evaluatie moeten ze zelfs de kleinste veranderingen in de toestand van een patiënt oppikken.

Interpersoonlijke vaardigheden.Geregistreerde verpleegkundigen in de geavanceerde praktijk moeten zowel met patiënten en families werken als met andere zorgverleners en personeel binnen de organisaties waar zij zorg verlenen. Ze moeten als onderdeel van een team werken om de best mogelijke zorgopties voor de patiënten die ze behandelen te bepalen en uit te voeren.

Leiderschapskwaliteiten.Geregistreerde verpleegkundigen in de geavanceerde praktijk werken vaak in anciënniteitsposities. Ze moeten andere verpleegkundigen op het personeel effectief leiden en soms managen bij het verlenen van patiëntenzorg.

Vindingrijkheid.APRN's moeten tijdig weten waar ze de antwoorden kunnen vinden die ze nodig hebben.

Betalen

Het mediane jaarloon voor anesthesiemedewerkers, verpleegkundige vroedvrouwen en nurse practitioners was $ 123.780 in mei 2021. Het mediane loon is het loon waarvoor de helft van de arbeiders in een beroep meer verdiende dan dat bedrag en de andere helft minder verdiende. De laagste 10 procent verdiende minder dan $ 79.870, en de hoogste 10 procent verdiende meer dan $ 200.540.

Het mediane jaarloon voor anesthesiemedewerkers, verpleegkundig verloskundigen en praktijkondersteuners was in mei 2021 als volgt:

Verpleegkundige anesthesisten$ 195.610
Verpleegkundigen120.680
Verpleegkundige vroedvrouwen112.830

In mei 2021 waren de mediane jaarlonen voor anesthesiemedewerkers, verpleegkundig verloskundigen en praktijkondersteuners in de topsectoren waarin zij werkten als volgt:

Ambulante zorgcentra$ 128.190
Ziekenhuizen; staat, lokaal en privé128.190
Kantoren van artsen121.280
Kantoren van andere gezondheidswerkers104.790
Educatieve diensten; staat, lokaal en privé102.680

De meeste geregistreerde verpleegkundigen (APRN's) voor geavanceerde praktijken werken fulltime. In artsenpraktijken werken APRN's doorgaans tijdens normale kantooruren. In ziekenhuizen en andere zorginstellingen kunnen ze in ploegendienst werken, ook 's nachts, in het weekend en op feestdagen, om 24 uur per dag patiëntenzorg te bieden. Sommige APRN's, vooral degenen die op de intensive care werken of degenen die baby's ter wereld brengen, moeten mogelijk ook beschikbaar zijn.

Werkvooruitzicht

De totale werkgelegenheid van anesthesiemedewerkers, verloskundigen en praktijkondersteuners zal naar verwachting tussen 2021 en 2031 met 40 procent groeien, veel sneller dan het gemiddelde voor alle beroepen.

Gemiddeld worden gedurende het decennium ongeveer 30.200 vacatures voor anesthesiemedewerkers, vroedvrouwen en praktijkondersteuners per jaar verwacht. Veel van die openingen zullen naar verwachting het gevolg zijn van de noodzaak om werknemers te vervangen die naar een ander beroep overstappen of de beroepsbevolking verlaten, bijvoorbeeld om met pensioen te gaan.

Werkgelegenheid

De verwachte tewerkstelling van anesthesiemedewerkers, verloskundigen en verpleegkundig specialisten varieert per beroep (zie tabel). Groei zal plaatsvinden door een toename van de vraag naar zorgdiensten. Verschillende factoren zullen aan deze vraag bijdragen, waaronder een grotere nadruk op preventieve zorg en de vraag naar gezondheidszorg door de vergrijzende bevolking.

Advanced Practice Registered Nurses (APRN's) voeren veel van dezelfde diensten uit als artsen. APRN's zullen in toenemende mate worden gebruikt in teamgebaseerde zorgmodellen, met name in ziekenhuizen, artsenpraktijken, klinieken en andere ambulante zorginstellingen, waar ze nodig zullen zijn om preventieve en eerstelijnszorg te bieden.

APRN's zullen ook nodig zijn om voor de grote babyboompopulatie te zorgen. Naarmate babyboomers ouder worden, zullen ze kwalen en complexe aandoeningen ervaren die medische zorg vereisen. APRN's zullen nodig zijn om deze patiënten gezond te houden en het groeiende aantal patiënten met chronische en acute aandoeningen te behandelen.

Naarmate staten hun wetten inzake APRN-praktijkgezag wijzigen, mogen APRN's meer diensten verlenen. APRN's worden ook op grotere schaal door het publiek erkend als een bron voor eerstelijnsgezondheidszorg.

Voor meer informatie

Ga voor meer informatie over anesthesiemedewerkers, inclusief een lijst met geaccrediteerde programma's, naar

Amerikaanse vereniging van anesthesiemedewerkers

Ga naar voor meer informatie over verpleegkundige verloskundigen, inclusief een lijst met geaccrediteerde programma's

American College of Nurse-Vroedvrouwen

Ga naar voor meer informatie over nurse practitioners, inclusief een lijst met geaccrediteerde programma's

Amerikaanse Vereniging van Verpleegkundigen

Ga naar voor meer informatie over geregistreerde verpleegkundigen, inclusief referenties

Amerikaanse Vereniging van Verpleegkundigen

Ga naar voor meer informatie over verpleegkundig onderwijs en een geregistreerde verpleegster zijn

Nationale Liga voor Verpleging

Ga voor meer informatie over niet-gegradueerde en afgestudeerde verpleegopleidingen, carrièremogelijkheden in de verpleegkunde en financiële hulp naar

American Association of Colleges of Nursing

Ga naar voor meer informatie over de Boards of Nursing van staten

Nationale Raad van State Boards of Nursing

Ga voor meer informatie over certificering naar

American Academy of Nurse Practitioners Certification Board

American Association of Critical Care Nurses

Amerikaanse verloskundige certificeringsraad

American Nurses Credentialing Center

Nationaal certificeringsbedrijf

Nationale Raad voor certificering en hercertificering voor anesthesiemedewerkers

Certificeringsraad kinderverpleging

FAQ

Waar komt deze informatie vandaan?

De bovenstaande loopbaaninformatie is afkomstig van het Bureau of Labor StatisticsBeroepshandboek Outlook. Deze uitstekende bron voor beroepsgegevens wordt gepubliceerd door de U.S. Ministerie van Arbeid om de twee jaar. Truity werkt onze site periodiek bij met informatie uit de BLS-database.

Ik zou deze pagina willen citeren voor een verslag. Wie is de auteur?

Er is geen gepubliceerde auteur voor deze pagina. Gebruik citatierichtlijnen voor webpagina's zonder beschikbare auteur.

Ik denk dat ik een fout of onnauwkeurige informatie op deze pagina heb gevonden. Met wie moet ik contact opnemen?

Deze informatie is rechtstreeks overgenomen uit het Occupational Outlook Handbook, gepubliceerd door het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics. Truity redactioneel de informatie niet, inclusief het wijzigen van informatie waarvan onze lezers denken dat deze onjuist is, omdat we de BLS beschouwen als de autoriteit op het gebied van beroepsinformatie. Als u echter een typefout of een andere technische fout wilt corrigeren, kunt u ons bereiken ophelp@truity.com.

Ik weet niet zeker of dit beroep bij mij past. Hoe kan ik beslissen?

Er zijn veel uitstekende tools beschikbaar waarmee u uw interesses kunt meten, uw persoonlijkheid kunt profileren en deze eigenschappen kunt koppelen aan geschikte carrières. Op deze site kunt u deCarrière Persoonlijkheidsprofielbeoordeling, deHollandse codebeoordeling, of deFoto Carrière Quiz.

Anesthesiemedewerker, Verpleegkundige Verloskundige of Verpleegkundige (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dan Stracke

Last Updated:

Views: 6511

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dan Stracke

Birthday: 1992-08-25

Address: 2253 Brown Springs, East Alla, OH 38634-0309

Phone: +398735162064

Job: Investor Government Associate

Hobby: Shopping, LARPing, Scrapbooking, Surfing, Slacklining, Dance, Glassblowing

Introduction: My name is Dan Stracke, I am a homely, gleaming, glamorous, inquisitive, homely, gorgeous, light person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.