Geregistreerde verpleegster (2024)

Geregistreerde verpleegkundigen (RN's) bieden en coördineren patiëntenzorg, informeren patiënten en het publiek over verschillende gezondheidsproblemen en geven advies en emotionele steun aan patiënten en hun families.

Taken

Geregistreerde verpleegkundigen doen meestal het volgende:

  • Beoordeel de toestand van de patiënt
  • Leg de medische geschiedenis en symptomen van patiënten vast
  • Observeer patiënten en noteer de observaties
  • Medicijnen en behandelingen van patiënten toedienen
  • Stel plannen op voor de zorg van patiënten of draag informatie bij aan bestaande plannen
  • Overleg en werk samen met artsen en andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg
  • Bedienen en bewaken van medische apparatuur
  • Help diagnostische tests uit te voeren en de resultaten te analyseren
  • Leer patiënten en hun families hoe ze met ziekten of verwondingen moeten omgaan
  • Leg uit wat u na de behandeling thuis moet doen

De meeste geregistreerde verpleegkundigen werken als onderdeel van een team met artsen en andere specialisten in de gezondheidszorg. Sommige geregistreerde verpleegkundigen houden toezicht op gediplomeerde praktijkverpleegkundigen, verpleegassistenten en thuiszorgmedewerkers.

De taken en titels van geregistreerde verpleegkundigen zijn vaak afhankelijk van waar ze werken en de patiënten met wie ze werken. Zo werkt een oncologieverpleegkundige met kankerpatiënten en een ouderengeneeskundige met oudere patiënten. Sommige geregistreerde verpleegkundigen combineren een of meer praktijkgebieden. Een kinderoncologieverpleegkundige werkt bijvoorbeeld met kinderen en tieners die kanker hebben.

Er zijn veel mogelijkheden om met specifieke patiëntengroepen te werken. De volgende lijst bevat enkele voorbeelden:

Verslavingsverpleegkundigenzorg voor patiënten die hulp nodig hebben bij het overwinnen van verslavingen aan alcohol, drugs en andere middelen.

Cardiovasculaire verpleegkundigenzorg voor patiënten met een hartaandoening of hartaandoeningen en mensen die een hartoperatie hebben ondergaan.

Verpleegkundigen in de kritieke zorgwerk op intensive care-afdelingen in ziekenhuizen en zorg aan patiënten met ernstige, complexe en acute ziekten en verwondingen die nauwlettend moeten worden gevolgd en behandeld.

Genetica verpleegkundigenbieden screening, counseling en behandeling voor patiënten met genetische aandoeningen, zoals cystische fibrose.

Neonatale verpleegkundigenzorg voor pasgeboren baby's die gezondheidsproblemen hebben.

Nefrologie verpleegkundigenzorg voor patiënten met niergerelateerde gezondheidsproblemen als gevolg van diabetes, hoge bloeddruk, middelenmisbruik of andere oorzaken.

Verpleegkundigen in de openbare gezondheidszorgde volksgezondheid bevorderen door mensen voor te lichten over waarschuwingssignalen en -symptomen van ziekten of door chronische gezondheidsproblemen te beheersen. Ze kunnen ook gezondheidsonderzoeken, immunisatieklinieken, bloedinzamelingen of andere gemeenschapsprogramma's uitvoeren.

Revalidatie verpleegkundigenzorg voor patiënten met een tijdelijke of blijvende handicap of chronische ziekte.

Sommige verpleegkundigen werken niet rechtstreeks met patiënten, maar ze moeten nog steeds een actieve geregistreerde verpleegkundige licentie hebben. Ze kunnen bijvoorbeeld werken als verpleegkundig opvoeders, gezondheidsadviseurs of ziekenhuisbeheerders.

Klinisch verpleegkundig specialisten(CZS'en)zijn een soort geavanceerde praktijk geregistreerde verpleegster (APRN). Ze bieden directe patiëntenzorg in een van de vele verpleegspecialiteiten, zoals psychiatrisch-mentale gezondheidszorg of kindergeneeskunde. CNS's bieden ook indirecte zorg door samen te werken met andere verpleegkundigen en medisch personeel om de kwaliteit van de zorg die patiënten ontvangen te verbeteren. Ze vervullen vaak leidinggevende functies en kunnen ander verplegend personeel opleiden en adviseren. CNS's kunnen ook onderzoek doen en pleiten voor bepaald beleid.

Werkomgeving

Geregistreerde verpleegkundigen hadden in 2021 ongeveer 3,1 miljoen banen. De grootste werkgevers van geregistreerde verpleegkundigen waren als volgt:

Ziekenhuizen; staat, lokaal en privé60%
Ambulante gezondheidszorg18
Verpleeg- en verzorgingshuizen6
Regering6
Educatieve diensten; staat, lokaal en privé3

Ambulante gezondheidszorg omvat sectoren zoals artsenpraktijken, thuiszorg en ambulante zorgcentra. Verpleegkundigen die in de thuiszorg werken, reizen naar de huizen van patiënten; volksgezondheidsverpleegkundigen kunnen naar gemeenschapscentra, scholen en andere locaties reizen.

Sommige verpleegsters reizen vaak in de Verenigde Staten en de rest van de wereld om te helpen bij de zorg voor patiënten op plaatsen waar niet genoeg gezondheidswerkers zijn.

Verwondingen en ziekten

Geregistreerde verpleegkundigen kunnen veel tijd besteden aan lopen, buigen, strekken en staan. Ze zijn kwetsbaar voor rugletsel omdat ze vaak patiënten moeten optillen en verplaatsen.

Het werk van geregistreerde verpleegkundigen kan hen in nauw contact brengen met mensen die besmettelijke ziekten hebben, en ze komen vaak in contact met mogelijk schadelijke en gevaarlijke medicijnen en andere stoffen. Daarom moeten geregistreerde verpleegkundigen strikte richtlijnen volgen om zich te beschermen tegen ziekten en andere gevaren, zoals onbedoelde naaldprikken en blootstelling aan straling of chemicaliën die worden gebruikt bij het creëren van een steriele omgeving.

Werk schema's

Verpleegkundigen die in ziekenhuizen en verpleeghuizen werken, werken meestal in ploegendiensten om 24 uur per dag dekking te bieden. Ze kunnen 's nachts, in het weekend en op feestdagen werken. Ze kunnen oproepbaar zijn, wat betekent dat ze dienst hebben en op korte termijn beschikbaar moeten zijn om te werken.

Verpleegkundigen die in kantoren, scholen en andere plaatsen werken die geen 24-uurszorg bieden, werken vaker op reguliere kantooruren.

Onderwijs en training

Geregistreerde verpleegkundigen volgen meestal een van de drie opleidingstrajecten: een bachelordiploma in verpleegkunde, een associate's degree in verpleegkunde of een diploma van een goedgekeurd verpleegprogramma. Geregistreerde verpleegkundigen moeten een vergunning hebben.

Onderwijs

Verpleegkundige onderwijsprogramma's omvatten meestal cursussen in anatomie, fysiologie, microbiologische psychologie en sociale en gedragswetenschappen. Bachelor of science in de verpleegkunde (BSN) degreepprogramma's duren, net als programma's in sommige andere gezondheidszorg- en aanverwante gebieden, doorgaans 4 jaar om te voltooien; associate's degree in verpleegkunde (ADN) en associate of science in verpleegkunde (ASN) graden duren meestal ook 4 jaar om te voltooien. Diplomaprogramma's, meestal aangeboden door ziekenhuizen of medische centra, duren doorgaans 2 tot 3 jaar. Er zijn veel minder diplomaprogramma's dan BSN-, ADN- en ASN-programma's. Alle programma's omvatten klinische ervaring onder toezicht.

Naast wetenschappelijke cursussen omvatten bacheloropleidingen meestal onderwijs in communicatie, leiderschap en kritisch denken. Voor bestuurlijke functies, onderzoek, advisering en onderwijs is vaak een bachelordiploma of hoger vereist.

Over het algemeen komen gediplomeerde afgestudeerden van een van de drie soorten onderwijsprogramma's (bachelor, associate's of diploma) in aanmerking voor instapfuncties als stafverpleegkundige. Werkgevers, vooral die in ziekenhuizen, kunnen echter een bachelordiploma vereisen.

Geregistreerde verpleegkundigen met een ADN, ASN of diploma kunnen terug naar school gaan om een ​​bachelordiploma te behalen via een RN-naar-BSN-programma. Er zijn ook masteropleidingen verpleegkunde, gecombineerde bachelor- en masteropleidingen en versnelde opleidingen voor wie de verpleegkunde wil betreden en al een bachelordiploma in een andere richting heeft. Sommige werkgevers bieden collegegeldvergoeding.

Klinisch verpleegkundig specialisten (CNS's) moeten een masterdiploma in verpleegkunde behalen en hebben doorgaans al 1 jaar of meer werkervaring als RN of in een gerelateerd veld. CNS's die onderzoek doen, hebben doorgaans een doctoraat nodig.

Licenties, certificeringen en registraties

Geregistreerde verpleegkundigen moeten een verpleegvergunning hebben die is afgegeven door de staat waarin ze werken. Om een ​​vergunning te krijgen, moeten verpleegkundigen afstuderen aan een goedgekeurd verpleegprogramma en slagen voor het National Council Licensure Examination (NCLEX-RN).

Andere vereisten voor licenties, zoals het passeren van een criminele achtergrondcontrole, verschillen per staat. De raad van verpleging van elke staat stelt specifieke vereisten. Ga voor meer informatie over de NCLEX-RN en een lijst met staatsraden voor verpleging naar deNationale Raad van State Boards of Nursing.

Verpleegkundigen kunnen gecertificeerd worden door beroepsverenigingen op specifieke gebieden, zoals ambulante zorg, gerontologie of kindergeneeskunde. Hoewel certificering meestal vrijwillig is, toont het aan dat een bepaald competentieniveau wordt nageleefd, en sommige werkgevers eisen dit.

Bovendien kunnen geregistreerde verpleegfuncties cardiopulmonale reanimatie (CPR), basislevensondersteuning (BLS) of geavanceerde cardiale levensondersteuning (ACLS) certificering vereisen.

CNS's moeten voldoen aan aanvullende licentievereisten van de staat, zoals het behalen van speciale certificeringen. Neem contact op met de staatsraden van verpleging voor specifieke vereisten.

Vooruitgang

De meeste geregistreerde verpleegkundigen beginnen als stafverpleegkundigen in ziekenhuizen of instellingen voor openbare gezondheidszorg. Met ervaring, goede prestaties en permanente educatie kunnen ze naar andere instellingen verhuizen of worden gepromoveerd naar posities met meer verantwoordelijkheid.

In het management kunnen verpleegkundigen doorgroeien van assistent-klinisch verpleegkundig manager, hoofdverpleegkundige of hoofdverpleegkundige naar hogere administratieve functies, zoals assistent-directeur of verpleegkundig directeur, vice-president verpleegkunde of hoofdverpleegkundige. Voor verpleegkundige functies op managementniveau is steeds vaker een graduaat in verpleegkunde of gezondheidsdiensten vereist. Administratieve functies vereisen leiderschapsvaardigheden, communicatieve vaardigheden, onderhandelingsvaardigheden en gezond verstand.

Sommige verpleegkundigen stappen over naar de zakelijke kant van de gezondheidszorg. Hun verpleegkundige expertise en ervaring in een zorgteam stellen hen in staat om ambulante, acute, thuisgebaseerde en chronische zorgbedrijven te leiden. Werkgevers - waaronder ziekenhuizen, verzekeringsmaatschappijen, farmaceutische fabrikanten en beheerde zorgorganisaties - hebben geregistreerde verpleegkundigen nodig voor banen in gezondheidsplanning en -ontwikkeling, marketing, advies, beleidsontwikkeling en kwaliteitsborging.

Sommige RN's kunnen verpleegkundige anesthesioloog, verpleegkundige verloskundige of verpleegkundig specialist worden, die, samen met klinische verpleegkundig specialisten, soorten geavanceerde praktijkgeregistreerde verpleegkundigen (APRN's) zijn. APRN's hebben een masterdiploma nodig, maar velen hebben een doctoraat. APRN's kunnen primaire en gespecialiseerde zorg bieden, en in veel staten kunnen ze medicijnen voorschrijven.

Andere verpleegkundigen werken als postsecundaire docenten of onderzoekers aan hogescholen en universiteiten, waarvoor meestal een Ph.D.

Persoonlijkheid en Interesses

Geregistreerde verpleegkundigen (RN's) hebben doorgaans interesse in deHelpenEnOrganiserendeinteressegebieden, aldus deHollandse codekader. Het interessegebied Helpen geeft een focus aan op het assisteren, dienen, adviseren of onderwijzen van andere mensen. Het interessegebied Organiseren duidt op een focus op het werken met informatie en processen om de zaken in ordelijke systemen te houden.

Als je niet zeker weet of je een helpende of organiserende interesse hebt die past bij een carrière als verpleegkundige (RN), kun je eenloopbaan testom uw interesses te meten.

Geregistreerde verpleegkundigen (RN's) moeten ook over de volgende specifieke eigenschappen beschikken:

Kritisch denkvermogen.Geregistreerde verpleegkundigen moeten veranderingen in de gezondheidstoestand van patiënten kunnen beoordelen, inclusief wanneer ze corrigerende maatregelen moeten nemen en wanneer ze moeten doorverwijzen.

Medeleven.Geregistreerde verpleegkundigen moeten zorgzaam en sympathiek zijn, eigenschappen die waardevol zijn bij de zorg voor patiënten.

Detailgericht.Geregistreerde verpleegkundigen moeten verantwoordelijk en gedetailleerd zijn, omdat ze ervoor moeten zorgen dat patiënten op het juiste moment de juiste behandelingen en medicijnen krijgen.

Emotionele stabiliteit.Geregistreerde verpleegkundigen hebben emotionele stabiliteit nodig om het hoofd te bieden aan menselijk lijden, noodsituaties en andere spanningen.

Organisatievaardigheden.Verpleegkundigen werken vaak met meerdere patiënten met verschillende gezondheidsbehoeften. Organisatorische vaardigheden zijn van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat elke patiënt de juiste zorg krijgt.

Fysiek uithoudingsvermogen.Verpleegkundigen moeten zich op hun gemak voelen bij het uitvoeren van fysieke taken, zoals helpen bij het optillen en verplaatsen van patiënten. Ze kunnen het grootste deel van hun dienst staan.

Spreekvaardigheid.Geregistreerde verpleegkundigen moeten effectief met patiënten kunnen praten om hun gezondheidstoestand te beoordelen. Verpleegkundigen moeten uitleggen hoe medicijnen moeten worden ingenomen of andere instructies geven. Ze moeten in teams kunnen werken met andere gezondheidswerkers en de behoeften van de patiënten kunnen communiceren.

Betalen

Het mediane jaarloon voor geregistreerde verpleegsters was $ 77.600 in mei 2021. Het mediane loon is het loon waarvoor de helft van de arbeiders in een beroep meer verdiende dan dat bedrag en de andere helft minder verdiende. De laagste 10 procent verdiende minder dan $ 59.450, en de hoogste 10 procent verdiende meer dan $ 120.250.

In mei 2021 waren de mediane jaarlonen voor geregistreerde verpleegkundigen in de topsectoren waarin ze werkten als volgt:

Regering$ 85.970
Ziekenhuizen; staat, lokaal en privé78.070
Ambulante gezondheidszorg76.700
Verpleeg- en verzorgingshuizen72.420
Educatieve diensten; staat, lokaal en privé61.780

Verpleegkundigen die in ziekenhuizen en verpleeghuizen werken, werken meestal in ploegendiensten om 24 uur per dag dekking te bieden. Ze kunnen 's nachts, in het weekend en op feestdagen werken. Ze kunnen oproepbaar zijn, wat betekent dat ze dienst hebben en op korte termijn beschikbaar moeten zijn om te werken. Verpleegkundigen die in kantoren, scholen en andere plaatsen werken die geen 24-uurszorg bieden, hebben vaker reguliere kantooruren.

Werkvooruitzicht

De werkgelegenheid van geregistreerde verpleegkundigen zal naar verwachting met 6 procent groeien van 2021 tot 2031, ongeveer net zo snel als het gemiddelde voor alle beroepen.

Gemiddeld worden gedurende het decennium ongeveer 203.200 vacatures voor geregistreerde verpleegkundigen per jaar verwacht. Veel van die openingen zullen naar verwachting het gevolg zijn van de noodzaak om werknemers te vervangen die naar een ander beroep overstappen of de beroepsbevolking verlaten, bijvoorbeeld om met pensioen te gaan.

Werkgelegenheid

De vraag naar gezondheidszorg zal toenemen vanwege het grote aantal ouderen, die doorgaans meer medische problemen hebben dan jongeren. Er zullen ook gediplomeerde verpleegkundigen nodig zijn om patiënten met chronische aandoeningen, zoals diabetes en obesitas, op te leiden en te verzorgen.

Er wordt banengroei verwacht in de meeste soorten zorgomgevingen, waaronder ziekenhuizen en poliklinische zorgcentra die dezelfde dag nog diensten verlenen, zoals chemotherapie, revalidatie en chirurgie. Omdat veel ouderen er de voorkeur aan geven om thuis of in woonzorgcentra behandeld te worden, zal er in die omgevingen bovendien veel vraag zijn naar gediplomeerde verpleegkundigen.

Voor meer informatie

Ga naar voor meer informatie over geregistreerde verpleegkundigen, inclusief referenties

Amerikaanse Vereniging van Verpleegkundigen

Ga naar voor meer informatie over verpleegkundig onderwijs en een geregistreerde verpleegster zijn

Amerikaanse Vereniging van Geregistreerde Verpleegkundigen

Johnson & Johnson, Ontdek verpleging

Nationale Liga voor Verpleging

Landelijke Vereniging van Studenten Verpleegkundigen

Ga voor meer informatie over niet-gegradueerde en afgestudeerde verpleegopleidingen, carrièremogelijkheden in de verpleegkunde en financiële hulp naar

American Association of Colleges of Nursing

Ga voor meer informatie over het National Council Licensure Examination (NCLEX-RN) en een lijst met individuele staatsraden voor verpleging naar

Nationale Raad van State Boards of Nursing

Ga voor meer informatie over klinisch verpleegkundig specialisten, inclusief een lijst met geaccrediteerde programma's, naar

Nationale Vereniging van Klinisch Verpleegkundige Specialisten

FAQ

Waar komt deze informatie vandaan?

De bovenstaande loopbaaninformatie is afkomstig van het Bureau of Labor StatisticsBeroepshandboek Outlook. Deze uitstekende bron voor beroepsgegevens wordt gepubliceerd door de U.S. Ministerie van Arbeid om de twee jaar. Truity werkt onze site periodiek bij met informatie uit de BLS-database.

Ik zou deze pagina willen citeren voor een verslag. Wie is de auteur?

Er is geen gepubliceerde auteur voor deze pagina. Gebruik citatierichtlijnen voor webpagina's zonder beschikbare auteur.

Ik denk dat ik een fout of onnauwkeurige informatie op deze pagina heb gevonden. Met wie moet ik contact opnemen?

Deze informatie is rechtstreeks overgenomen uit het Occupational Outlook Handbook, gepubliceerd door het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics. Truity redactioneel de informatie niet, inclusief het wijzigen van informatie waarvan onze lezers denken dat deze onjuist is, omdat we de BLS beschouwen als de autoriteit op het gebied van beroepsinformatie. Als u echter een typefout of een andere technische fout wilt corrigeren, kunt u ons bereiken ophelp@truity.com.

Ik weet niet zeker of dit beroep bij mij past. Hoe kan ik beslissen?

Er zijn veel uitstekende tools beschikbaar waarmee u uw interesses kunt meten, uw persoonlijkheid kunt profileren en deze eigenschappen kunt koppelen aan geschikte carrières. Op deze site kunt u deCarrière Persoonlijkheidsprofielbeoordeling, deHollandse codebeoordeling, of deFoto Carrière Quiz.

Geregistreerde verpleegster (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Twana Towne Ret

Last Updated:

Views: 6513

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Twana Towne Ret

Birthday: 1994-03-19

Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

Phone: +5958753152963

Job: National Specialist

Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.