Vad är en födelsedagsfest utan present? (med bilder) (2024)

Resa

Fakta kontrollerat

What is a No-Gift Birthday Party? (with pictures) (1)

Mary McMahon

Mary McMahon Senaste ändringsdatum: 15 juli 2023

En födelsedagsfest utan gåvor är en fest där gästerna specifikt har uppmanats att avstå från att ta med presenter. Det finns ett antal olika stilar av sådana fester, och det finns en mängd olika anledningar att bestämma sig för att hålla en. Människor som har bjudits in till en gåvolös fest kanske tycker att det är lite konstigt, men det är viktigt att respektera önskemålen från personer som står värd för festen. De som funderar på att arrangera en fest bör överväga några saker innan de tar steget.

Detta koncept gäller generellt specifikt för barnkalas, eftersom vuxna kan fira sina födelsedagar på olika sätt, och många vuxna förväntar sig inte presenter vid sina födelsedagsfirande. Många föräldrar började vända sig till födelsedagsfester utan gåvor eftersom de var oroliga över att gåvor lade stor vikt vid konsumtion, och några av dem ville att deras barn skulle anamma värden som välgörenhet och gemenskap. Andra ansåg att kostnaden för födelsedagspresenter kunde bli oöverkomlig för föräldrar till barn med många vänner, och att hålla en födelsedagsfest utan gåvor gör att dessa föräldrar kan delta utan att känna sig pressade eller skyldiga.

På en födelsedagsfest utan gåvor firar barn sin vänskap istället för presenter.

En inbjudan till denna typ av fest innehåller vanligtvis en liten rad som säger "inga gåvor tack." I andra fall kan inbjudan indikera att värdarna för festen samlar in donationer till en välgörenhetsorganisation. Deltagare kan donera om de vill, eller donera till en annan välgörenhetsorganisation om de inte stödjer det ändamål som värdarna samlar in för. Vissa föräldrar tror att det är viktigt att lära barn om välgörenhet i unga år, och att fester utan gåvor i slu*tändan kan bli mer givande och roligare.

Värden för en födelsedagsfest utan present kan be inbjudna att ta med mat till den lokala matbanken.

Vissa barn verkar bekväma med tanken på en gåva-fest; Faktum är att vissa kanske till och med föreslår det, särskilt om de har deltagit i en gåva-fest för en vän. Andra kan vara extremt emot, eftersom konceptet verkar gå emot själva traditionen med en födelsedagsfest. Föräldrar som funderar på att ha en födelsedagsfest utan gåvor bör diskutera det noggrant med sina barn innan de förbinder sig, och de skulle göra klokt i att be sina barn om synpunkter på vad som bör göras med donationer eller insamlade medel.

Fester utan gåvor kan fokusera på spel och roliga aktiviteter för deltagarna istället för presenter.

Målet bakom festen är att få ihop en grupp barn för att fira sin vänskap. Tårta och mat kan fortfarande serveras, och underhållning som festspel erbjuds vanligtvis. Presenter hålls dock borta, med presenter från föräldrar eller nära vänner ges privat, och presentpåsar till deltagare är vanligtvis inte en del av festplaneringen.

What is a No-Gift Birthday Party? (with pictures) (6)
Mary McMahon

Ända sedan hon började bidra till sajten för flera år sedan har Mary anammat den spännande utmaningen att vara en WiseTour-forskare och författare. Mary har en liberal arts-examen från Goddard College och ägnar sin fritid åt att läsa, laga mat och utforska naturen.

What is a No-Gift Birthday Party? (with pictures) (7)
Mary McMahon

Ända sedan hon började bidra till sajten för flera år sedan har Mary anammat den spännande utmaningen att vara en WiseTour-forskare och författare. Mary har en liberal arts-examen från Goddard College och ägnar sin fritid åt att läsa, laga mat och utforska naturen.

Du kanske också gillar

Rekommenderad

What is a No-Gift Birthday Party? (with pictures) (16)

relaterade artiklar

Diskussionskommentarer

anon984783

Min son fyller 4 år och till sina två första fester angav vi inga presenter på inbjudan. Vi uppger att om folk skulle vilja ta med en gåva kommer vi att ta emot donationer till vårt lokala barnsjukhus (han var på NICU när han föddes).

Nu när han går på förskolan skickar vi kortet och begär inga presenter till de vuxna och våra vänner, men vi inkluderar inte nej-presentkortet i inbjudan till hans förskolekompisar. Jag känner att det är viktigt för honom att lära sig om tacksamhet och välgörenhet.

Vi brukar ha runt 75 personer på hans fester, varav åtta är barn. Inget barn kan uppskatta att bli bombarderat med 30-plus presenter några veckor efter jul.

Födelsedagar är en hyllning till livet, inte en tid för att lära barn att de måste "skaffa saker" för att vara lyckliga. Jag lär min son att ge tillbaka till sitt samhälle. Han får fortfarande några presenter från familj och nära vänner, men vi ger hellre till dem som verkligen behöver det, istället för att ha en massa leksaker liggandes och inte används.

anon301576

Jag växte upp i ett land i tredje världen och min födelsedag var väldigt nära nyår! Jag fick aldrig presenter eftersom många av våra vänner och släktingar inte hade så mycket och var troligen trasiga efter jul.

Födelsedagar skulle alltid bestå av några rätter, som spagetti. Det blir tårta och om vi har tur, glass! Jag minns att jag mest såg fram emot all tårta och glass. Jag flyttade till Kanada när jag var 12 och de flesta födelsedagar förblev desamma, bara tårta och glass var inte så speciellt längre eftersom det finns tillgängligt för mig att äta hela tiden. Den enda gången jag fick en hög med presenter var till min 18-årsdag. Jag minns presenterna och uppskattade dem mycket, men det jag verkligen uppskattar mest var själva festen. Och jag känner inte att jag har blivit berövad.

Jag tycker att ett kalas utan gåvor är en bra idé. Människor ska inte känna sig pressade att ge en gåva. Tiderna är svåra. Om du verkligen vill ge något, håll dig till presentkort eller pengar. Då är det mycket lättare för familjen att köpa något de verkligen behöver och gillar eller ge det till välgörenhet.

Men det finns alltid ett undantag från regeln. Om du känner att det är något riktigt omtänksamt du skulle vilja ge någon, fortsätt och säg att du förstår att du inte har några gåvor, men den här gåvan fick dig verkligen att tänka på dem.

anon285089

Tja, vi tycker att presenterna är lite för mycket för vår dotter. Plus, vår dotter ärvde massor av saker från sina äldre kusiner (med mer att komma!). Men det finns webbplatser som gör det möjligt för människor att donera till välgörenhet online i vår ängels namn.

Folk kom fortfarande med presenter så Angel missade definitivt inte det.

anon226027

Åh, och en annan sak: mina barn kommer alltid att få presenter från min man och mig, och förmodligen andra familjemedlemmar också, för att "fira dagen de föddes", men det är verkligen inte nödvändigt att överösa dem med leksaker och saker som de kommer att göra. leka med i en vecka (tops) för att fira din kärlek till dem. Jag skulle vilja lägga in några lektioner som kommer att hjälpa dem i det långa loppet, medan jag håller på.

anon226024

Jag är förälskad i den här idén och planerar faktiskt en donationsfest för min dotters sjunde födelsedag - med hennes helt upphetsade välsignelse. Hon har valt Arkansas Children's Hospital som mottagare av donationerna, och jag är mycket stolt över hennes osjälviska. Detta är vad den här typen av gest lär ut - osjälviskhet. Alla vet att barn är alldeles för bortskämda nuförtiden. Varje gång du går in i ett mål vill de gå direkt till leksaksgången, där vi för det mesta går därifrån med någon sorts leksak. Jag kan inte tänka mig något bättre sätt att lära dem en läxa i att ge.

anon169964

Jag håller helt inte med om inlägg #14 - Lilla Johnnie behövde inte ha en födelsedagsfest i första hand och bara för att mamma är trött på att plocka upp trasiga leksaker som lilla Johnnie aldrig leker med i alla fall, gör hon inte en scrooge.

Vi planerar en fest för min sjuåring och funderar på att göra en välgörenhetsfest - vi bjuder in över 20 barn och tanken på att 20 fler "Made in China"-leksaker med små bitar kommer in i mitt hus är skrämmande för mig. Vi har också en mycket stor familj som utan tvekan kommer att ge honom mer Made in China sopor.

Vi gick precis på en välgörenhetsfest och donerade påsar med hundmat och kattmat och vi tyckte att det var en bra idé. Missförstå mig rätt: båda mina barn hade stora fester när de fyllde fem och fick massor av presenter, men nu är min äldsta sju och leker inte riktigt med leksaker. Han har cirka 200 heta hjul och det är allt han spelar med. Han skulle hellre vara ute och cykla.

anon167121

"Snälla ge till en välgörenhet istället för lilla Johnny". Det här lär dem exakt vad? Att din mamma är en Scrooge? Att hon vill suga ur allt det roliga från ett barnkalas? Jag skulle bli upprörd om mina vänner bestämde sig för att ge till välgörenhet istället, och jag är över 40! Jag kan inte vänta på att se vad folk hittade på! Det är en gest som säger "Jag bryr mig om dig, vill hedra dig på din speciella dag, och jag tog mig tid från mitt fulla schema för att hitta något för dig som jag trodde att DU skulle gilla." Behöver inte alls vara dyrt, tänk bara på det, så är det bara.

Om du vill att dina barn ska lära sig att ge till välgörenhet och hjälpa andra, ta dem med dig och gå volontär på ett lokalt härbärge eller arbeta med en utvald välgörenhetsorganisation. Detta kommer att driva poängen hem mycket bättre än att välja bort ett barns present. Snälla du. Att "donera" i en hederstagares namn några gånger om året kommer inte att lära dina barn att sitta på huk, folk, duh. Jösses, när bestämde föräldrar att barn inte kunde vara barn och njuta av allt som hör ihop med det?

Jag skulle aldrig någonsin göra det här utan presentfest med ett av mina barn. Hur okänsligt. Hela poängen med en fest är att fira dagen de föddes, och att ge till någon eller någon annan på deras dag är ofattbart. För många leksaker? Inför varje fest går vi igenom alla leksaker och bestämmer vad vi ska behålla och vad vi ska ge bort till välgörenhet. På så sätt finns det inte en hög med leksaker som vi aldrig kommer till botten med, och barn i nöd får fantastiska föremål i bra form som de inte skulle ha haft annars.

Några av mina finaste minnen är från min barndoms födelsedagskalas, och ja, jag minns till och med några av presenterna med förkärlek. Ta inte det ifrån ditt barn genom att försöka betona ett "värde" på deras dag. Detta är ett "värde" du borde lära dem hela året, inte på födelsedagar, någonsin. Nötter.

Konsumentupplysning? Att hedra någon du bryr dig om med en gåva är konsumentism? Sen när? Om du håller på att bli galen på att köpa skräp på alla hjärtans dag, påsk eller dessa andra konsumentdrivna "helgdagar", men ändå hoppar över barnets födelsedagspresenter, missar du poängen totalt. Jag är glad att ingen av er var min mamma. Vissa av er låter som kalla, okänsliga föräldrar.

Gör deras dag speciell, låt gästerna ta med presenter om de vill, om de vill hedra ditt barn på deras födelsedag, en gåva till någon annan kommer knappast att göra din poäng. Ta med en gåva och spara värdet av att hjälpa andra till en mer lämplig tidpunkt.

anon156247

Jag tror att vi kan ha en gemensam grund. Några gåvor är bra så länge barnen har några omtänksamma gåvor, och andra kan ge donationer för att lägga till collegefonder eller välgörenhet. Jag tror att båda är viktiga att lära barn, att ta emot och att ge.

Jag planerar på mitt barns 4-årsdag och som tur är snubblar jag över den här artikeln. Först tänkte vi hoppa över festen och ta honom till legoland på hans födelsedag, men jag tror att han också kommer att ha det bra med sina vänner om vi festar för honom.

För de senaste födelsedagsfesterna hade jag hoppats att vänner skulle ge pengar istället för presenter eftersom det kommer att hjälpa till med kostnaden för festen och begränsa mängden presenter för att överdåda min son. Jag tror att detta år kommer jag att notera om inbjudningarna.

anon139631

Vi funderar på att göra vårt barnkalas lite annorlunda. Istället för "inga gåvor" föreslår vi att alla tar med sig en inslagen present till ett värde av högst $10 och gör ett gåvobyte så att alla (inklusive vårt barn) går därifrån med en present. Och det kan också vara ett roligt spel.

anon135541

För var och en av mina barns två senaste födelsedagar har vi inte gjort några gåvor. Mitt resonemang är att många av barnens vänner/familj sannolikt inte skulle delta eftersom de inte har råd med en present, eller känner sig pressade att ta med en.

Jag ger inte mina barn deras gåvor privat. Det är de enda presenterna de får på festen. Vi brukar göra ett hopphus, alltid en pinata och alltid goodiebags (godis från pinata). Alla barn har kul och ingen är kvar att känna att de var tvungna att ta med en present för att komma och fira.

Vi fyller stora födelsedagar och mindre jular. Födelsedagarna är utspridda så det är lättare att spara. Mina barn är sju och fem och älskar att ha sina fester på det här sättet. Så vi har fortfarande en väldigt traditionell fest, men det är vi som föräldrar som ger gåvorna.

För de som ändå tar med sig en present tillåter vi våra barn att öppna dem privat efter festen eller under en paus från de andra barnen. (i närvaro av den som kom med gåvan.)

En "no-gift" fest är vad du gör den till, och av vilken anledning du än väljer! Ha kul och håll fokus på barnen!

anon126329

Även om altruism ibland är falsk (särskilt när den görs offentligt), genom att läsa ovanstående kommentarer, är det uppenbart att dessa människor som vill att deras barn ska ha en "inga presentfödelsedag" inte är falska. Jag förstår hela idén om "gör dina barn glada vid speciella tillfällen", men det jag tror att jag hör (och råkar hålla med om) är idén att det är viktigt att lära våra barn hur man söker lycka i något utanför materiella "grejer". ." Som i, gör dina barn glada varje dag, genom att ge dem något mycket viktigare och längre varaktigt än saker - som villkorslös kärlek, tålamod, komplimanger, oväntade överraskningar (som att göra en av sina sysslor, ge dem ett speciellt privilegium, dessert före middagen , att tillåta en extra halvtimme innan läggdags, eller en kärlekslapp stoppad under kudden), eller valfritt antal speciella, meningsfulla, icke-materialistiska "gåvor" eller roliga överraskningar.

På en "speciell" dag (som en födelsedag eller högtid), när vi traditionellt ger presenter, kan någon extra speciell gest låta dem veta att du tycker att de förtjänar något extra speciellt på grund av tillfället - som att arrangera en fantastisk fest med deras familj och vänner.

Om vi ​​visar våra barn att vi älskar dem varje dag utan att uttrycka vår kärlek genom materiella saker, kommer våra barn att vinna så mycket mer i det långa loppet.

Och till kommentaren att alla som skriver ut den här idén på något sätt är "lata" ("lata gammaldags nördar" var termen), jag är förbryllad – hur kan man göra något svårt som lat?

Det är svårt, i detta prylbaserade, materialistiska samhälle, att lära barn att värdera något utanför den vanliga uppsättningen av värderingar. Om du på allvar tror att dina barns ansamling av saker gör dem djupt och verkligen lyckliga, tror jag att det kan vara *du* som är gammaldags. Och jag fruktar för de värderingar du lär dina barn.

Människor som strävar efter att lära sina barn värderingar baserade på kärlek, inte materiella saker, utkämpar en tuff kamp mot mainstream. Jag kallar det allt annat än lat och falskt. Kudos till dig!

anon104345

Poängen som jag vill framhålla är att du inte ska behöva en hög med 20 presenter för att få dig att känna dig lycklig.

Att ha en rolig dag med tårta, spel, vänner och familj borde räcka för en fantastisk födelsedagsfest. Vi lever i ett överseende samhälle och vi är väldigt slösaktiga.

Min son kommer att få flera presenter från mig och familjemedlemmar, men när det gäller festen kommer vi inte att be om några presenter. Jag försöker hitta en lycklig mellanväg. Jag försöker ge honom ett litet antal kvalitetsleksaker istället för en stor mängd skräp som bara ska läggas till en soptipp.

anon99456

Du vet att jag bara måste säga, glöm inte att öppna presenter på din födelsedag. Alla barn ser fram emot sina födelsedagar och inte bara för presenterna utan främst för att det är den ena dagen om året där all uppmärksamhet ligger på dem och det är den mest positiva uppmärksamheten. De springer runt och gör vad de vill, leker med vem de vill, äter vad de vill och de vill rusa igenom presenterna så att de kan komma tillbaka till att göra allt igen!

Detta är problemet med föräldrar nuförtiden! Om du vill att dina barn ska lära sig vikten av att säga tack eller vikten av att ge, bör du lära dem dessa saker dagligen.

anon84433

Min son är sex och jag har väldigt blandade känslor om trenden utan gåvor. Som nya millennieföräldrar finns det en sådan fixering vid att våra barn ska vara väl socialiserade och vi verkar glömma att det är en social färdighet att vara en omtänksam och nådig gåvogivare och mottagare.

När man deltar i någon annans fest, berövar det honom glädjen i att ge. Konsumentismen löper amok eller inte, att ge honom möjligheten att välja något som han tror att hans vän verkligen kommer att gilla lär honom att vara en omtänksam presentgivare och han får glädje av det utbytet genom att ge lika mycket som barnet får.

När det är hans fest lär det honom att vara en nådig mottagare, oavsett hur stor eller liten gåvan är.

anon70630

Min man och jag får fortfarande presenter till vår dotter till hennes faktiska födelsedag, men för festen ber vi gästerna att ta med donationer till ett lokalt barnsjukhus. Vi har tre döttrar, och de har fler leksaker än de kan leka med. Deras garderober är fyllda och deras rum är röriga. De har varit mycket välsignade med mängden *saker* som de har.

De är faktiskt entusiastiska över idén att dela med andra. Jag var först orolig för att de kanske inte skulle gå för tanken på en "no present"-fest, men de förvånade mig.

Det är fantastiskt hur generösa barn kan vara om vi ger dem chansen att visa det.

anon63300

Jag tycker att det är fantastiskt att det finns föräldrar som skriver till detta som tror att deras barn inte har tillräckligt med leksaker.

Jag är ledsen och skulle vilja skicka alla min sons extra leksaker till era barn. Min son svämmar över av tåg, dinosaurier, block, lastbilar, målarböcker och alla möjliga saker som går "bing" eller "buzz" och har uppriktigt sagt tröttnat på de flesta av dem innan dagens slu*t när han får dem .

Hans femårsdag kommer att vara en för att ge till andra barn. Han kommer att ha en fest, men i stället för gåvor bad han om konstmaterial och puss*l som kommer att doneras till en välgörenhetsorganisation för barn med cancer.

Jag skulle hellre vilja att folk ger honom möjlighet att göra saker: gå på museum, lära sig musik, ta skridskolektioner, snarare än att ha saker.

Jag vill att han ska förstå hur lyckligt lottad han är som är frisk och väl omhändertagen, och det innebär att lära sig att ge tillbaka. Att göra honom till en anständig icke-konsument är den bästa gåvan jag kan ge honom.

anon58722

Tydligen är barnen till de två ovanstående affischerna glada bara när de får presenter.

Falsk altruism?! Det är den enda sorten!

anon58291

OK Seriöst, låt dina barn känna sig lyckliga minst en gång om året, dina lata gammaldags nördar. Det är 2000-talet.

anon33419

Det är barnkalaset, slu*ta förstöra det genom att försöka framstå som heligare än nästa med falsk altruism.

Lägg upp dina kommentarer
  Vad är en födelsedagsfest utan present? (med bilder) (2024)
  Top Articles
  Latest Posts
  Article information

  Author: Mrs. Angelic Larkin

  Last Updated:

  Views: 5853

  Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

  Reviews: 90% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Mrs. Angelic Larkin

  Birthday: 1992-06-28

  Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

  Phone: +6824704719725

  Job: District Real-Estate Facilitator

  Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

  Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.