Hur man läser Onan Generator Fault Codes (Cummins Blink Code) (2024)

Om du blinkar kan du missa det.Det kan vara ett dåligt ordspel, men det är sanningen när det gäller Onan -generatorer.När något går fel kommer generatorn att skicka ut en kod för att berätta problemet.Om du blinkar kan du missa numret på felkoden.

Hur man läser onan -generatorfelkoder:Det är inte svårt att läsa Onan Fault Code blinksystem, när du väl har vant dig vid det. De använder en blinkning och paAnvänd design för att göra sina numrerade koder tydliga och inte förvirrande.Till exempel, om ljuset blinkar 5 gånger sedan pausar, blinkar sedan 1 mer, som betyder felkod 51.

För att lära dig mer om de olika Onan -felkoderna, vad de menar och hur man löser problemet, fortsätt bara att läsa vår artikel.All information är här för dig att lära av.Onan -felkoder är enkla att lära sig om du inte blinkar medan de skickar sitt meddelande.

Onan Generator Blink Code 101

Onan Generator Felkod Lista

Kod 2 - lågt oljetryck

Kod 3 - Servicekontroll

Kod 4 - Övervev

Kod 12 - över spänning

Kod 13 - under spänning

Kod 14 - Över frekvens

Kod 15 - Under Frekvens

Kod 19 - Överbelastning av regulatorställdon

Kod 23 - Låg oljetrycksavbrytare

Kod 27 - Spänningsavkänningsfel

Kod 29 - Hög batterispänning

Kod 31 - överhastighet

Kod 32 - Låg vevhastighet

Kod 35 - Kontrollkortsfel

Kod 36 - Motorn stannade

Kod 37 - Ogiltig generatoruppsättningskonfiguration

Kod 38 - Över aktuell (fältöverbelastning)

Kod 41 - Generatorrotor

Kod 42 - Processor

Kod 43- Processorfelkod.

Kod 45 - Speed ​​Sense

Kod 47 – Tändning

Kod 48 - Generatorfältkänsla

Kod 51 - Processor

Kod 52 - Bränsleinsprutare

Kod 54 - Mat Sender

Kod 56 - Kartändare

Kod 57 - Över prime

Kod 58 - Avstängning av avgasstemperatur

Kod 81 - Avgasstemperatursensor öppen

Kod 82 - Avgasstemperatur kortslu*ten

Onan -generatorkodåterställning

Några sista ord

Onan Generator felkodslista

How to Read Onan Generator Fault Codes (Cummins Blink Code) (1)

Kod 2 - lågt oljetryck

Denna kod kommer bara att blinka två gånger. Det visar att generatorn har låg olja och att du behöver lägga till mer. Vrid av det gula locket för att titta på mätaren och se hur mycket mer du behöver lägga i.

Kom bara ihåg att inte fylla på din oljetank.För mycket olja är inte bra

Kod 3 - Servicekontroll

När du ser den här koden indikerar det att det finns ett problem någonstans på din Onan-generator. Du kommer att få 3 blinkningar sedan en paus, sedan 3 blinkningar, sedan en paus och fortsätter tills du trycker på knappen för att få den sekundära koden.

Den sekundära koden ger dig det specifika problemet som är fel med din generator

Kod 4 - Över vev

How to Read Onan Generator Fault Codes (Cummins Blink Code) (2)

Det första du behöver göra när du ser den här koden är att försöka återställa styrkortet. Du gör detta genom att stänga av strömbrytaren och sedan trycka på återställningsknappen. Därefter måste du vrida tillbaka strömbrytaren för att köra. Om det börjar mår du bra. Om det inte gör det och koden kommer tillbaka behöver du ett nytt styrkort

Kod 12 - över spänning

Detta problem kommer från en felaktig inverterare och den delen överladdar generatorn.Det enda sättet att lösa detta felkodproblem är att ta generatorn till en kvalificerad Onan -återförsäljare eller reparationsbutik.

Alternativa källor för den här koden kan vara en brist på bränsle eller ett igensatt filterproblem.Sedan lägger du bara till mer bränsle eller byter/rengör filtret

Kod 13 - under spänning

Den här koden talar om för dig att styrenheten inte kan upprätthålla korrekta spänningsnivåer. Det finns en enkel lösning på detta problem. Koppla ur alla onödiga apparater medan luftkonditioneringen och batteriladdaren är igång.

En annan källa för detta problem skulle vara att motorn bromsade av olika skäl som en brist på bränsle.

Kod 14 - Över frekvens

Den här koden talar om för dig att motorn går för fort och källorna till denna kod kan vara en av följande orsaker: luftläckage vid intaget, kolhydrater och länkar som inte är korrekt installerade, feljusterad regulator, trasig regulator.

Kontrollera först dina frekvensnivåer.Rengör eller byt sedan ut din kolhydrat, kontrollera att länken inte är omvänd eller byt ut guvernören.För mer information, läs vårOnan Generator Fault Code 14guide.

Kod 15 - Under frekvens

Detta är motsatsen till ovanstående kod.När du ser det här numret går din motor för långsam.Lösningen kan vara att allt inte var ordentligt anslu*tet eller att guvernören är på fel plats.Det måste vara i 5th hack från höger.

Om generatorn fortfarande blinkar kan du ha startat om din generator på under en minut och körs i ERO -läge.Du får motorn igång men ingen kraft i det här läget.Stäng av generatorn och vänta i minst 2 minuter innan du startar om.

Kod 19 - Överbelastning av regulatorställdon

Guvernören har en ledning till styrenheten och en ledning för jord. Om någon av dem är lös kommer det att utlösa den här koden. Allt du behöver göra är att dra åt den lösa vajern och du bör vara bra att gå.

Om det inte fungerar eller ledningarna är trånga säger manualen att du ska gå till en certifierad Onan -reparatör och få problemet att titta på.

Kod 23 - Låg oljetrycksavbrytare

Denna kod skulle indikera ett problem med själva brytaren. Det finns ett fel i strömbrytaren och du kommer förmodligen inte att kunna fixa det själv.

Manualen säger att du måste gå till närmaste certifierade Onan -återförsäljare för att få problemet löst åt dig.Det kommer att finnas många av dessa typer av lösningar i hela denna kodförklaring

Kod 27 - Fel för spänningskänsla

Vad denna felkod säger är att styrenheten inte kan känna utspänningen.Återigen kan detta problem vara utanför din expertis för att reparera.Manualen säger att den enda lösningen är att gå till din auktoriserade Onan -återförsäljare att rätta till problemet.

Kod 29 - Hög batterispänning

Detta är det enkla sättet att säga att spänningen över ditt batterisystem är mer än 19 volt.Vad du behöver göra är att kontrollera dina batteribankanslu*tningar och anslu*ta dem vid behov i rätt ordning.

12-voltanslu*tningar måste vara parallella och 24-volt anslu*tningar görs i en serie.En annan lösning skulle vara att ställa in en lägre batterisökningsladdningshastighet

Kod 31 - överhastighet

3 blixtar, en paus och sedan en blixt säger att din Onan -generator går snabbare än 3 400 varv / minut.Tricket här är att se till att du inte förvirrar 13 med 31. Du kan dubbelkontrollera genom att trycka på stoppknappen 3 gånger på 5 sekunder.

När du återvänder till de första 3 blixtarna trycker du på Stop-knappen igen för att få den sekundära koden för att dubbelkontrollera din första behandling.När du bekräftar 31 -koden måste du ta generatorn till den certifierade onan -återförsäljaren för att fixa den

Kod 32 - Låg vevhastighet

Den här koden informerar dig om att din vevhastighet är under 180 rpms i 2 sekunder.För att lösa detta problem måste du rengöra batterilagningarna eller ladda/byta ut batterierna eller byta ut motoroljan med rätt viskositet

Kod 35 - Kontrollkortsfel

Under ett självtest kan du se att den här koden dyker upp.Generatorn berättar för sig att det finns ett fel i mikroprocessorn EEPROM.Du kommer inte att kunna lösa det här problemet och måste ta den till den certifierade Onan -återförsäljaren nära dig.

Kod 36 - Motorn stannade

Det är utan kommando av dig.Du kan vara ute av bränsle eller så har du ett lågt LPG -tryckproblem, eller så kan dina tändstiftsledningar vara lösa, eller så har du dåliga tändstift.slu*tligen kan du behöva rengöra eller byta ut luftrenaren eller kontrollera för något annat mekaniskt fel.

Kod 37 - Ogiltig generatoruppsättningskonfiguration

Detta enkla meddelande säger helt enkelt att din Onan -generator är inställd på fel frekvens.För att korrigera det här problemet bör du se din certifierade Onan -återförsäljare.De har rätt verktyg för att hantera detta problem

Kod 38 - Över aktuell (fältöverbelastning)

Eller på enkel engelska, du har för många apparater igång samtidigt. Du bör också kontrollera din luftkonditionering och andra apparater för att säkerställa att det inte är några problem med dem.

Kod 41 - Generatorrotor

Din styrenhet känner inte varken fält- eller utgångsspänning.Detta är förmodligen en annan fråga som du inte kommer att kunna fixa dig själv och manualen säger att du ska ta din generator till en auktoriserad Onan -återförsäljare för reparationer.

Kod 42 - Processor

Detta nummer säger att din Onan -generator upptäckte ett fel i dess mikroprocessor ROM -avsnitt.Återigen bör du inte ta itu med detta problem själv utan ta din generator till din närmaste certifierade Onan -återförsäljare.

Kod 43- Processor Fault Code.

Det finns ett problem med mikroprocessor RAM och se ovan för att hitta fixen.

Kod 45 - Speed Sense

All denna felkod säger är att din styrenhet inte känner kvadraturfrekvensen.Den enkla fixen för den här frågan är att du ska ta med din generator till den certifierade Onan -återförsäljarens butik och låta dem fixa det åt dig.

Kod 47 - Tändning

Återigen ligger problemet hos styrenheten.Det är inte i dålig form, men det kan inte känna någon tändning när du försöker starta din generator.Detta är också ett problem för din certifierade Onan -återförsäljare att hantera.

Kod 48 - Generatorfältkänsla

Återigen kan styrenheten inte känna av en viktig del av din generators operativsystem. Den här gången är det fältspänningen som undgår dess uppmärksamhet. Kontakta din auktoriserade Onan-återförsäljare för att åtgärda detta problem.

Kod 51 - Processor

Detta är en annan nyckelkod som säger att det finns ett problem med den installerade mikroprocessorn.Du måste träffa din kvalificerade Onan -återförsäljare för att få detta tagit hand om.

Kod 52 - Bränsleinsprutare

Här har du en öppen eller kortslu*tning i din bränsleinsprutare.Detta är ett annat problem som manualen säger att du måste ta till din Onan -återförsäljare för att få den tagen hand om.

Kod 54 - Mat Sender

MAT-sändaren har en öppen eller kortslu*tning i sig och det kan vara över din förmåga att fixa själv. Manualen säger att du ska ta din generator till din trogna Onan-återförsäljare för att fixa.

Kod 56 - Kartändare

Detta är inte detsamma som mattan.Men problemet är detsamma med en öppen eller kortslu*tning i din kartans avsändare.Lösningen är densamma som din MAT -lösning.

Kod 57 - Över prime

När ditt Prime -läge går över tre minuter kommer den här felkoden att visas.Kontrollera om och ta sedan bort alla objekt som kan hålla kontrollomkopplaren i primpositionen

Kod 58 - Avstängning av avgasstemperatur

Det som orsakar denna felkod är en mager bränsletillförsel, begränsat avgassystem, dåligt tändningssystem, dålig värmesensor och andra problem.För att hålla din garanti giltig måste du ta din generator till din Onan -återförsäljare för diagnos och reparation.

Kod 81 - Avgasstemperatursensor öppen

Detta kan innebära att din temperatursensor har fastnat öppen och inte kommer att stängas. Det är bäst om du tar din generator till din lokala Onan-återförsäljare för att få dem att reparera problemet

Kod 82 - Avgastemperatur kortslu*ten

Du har en möjlig kortslu*tning och det är ett problem du inte bör hantera dig själv.Din lokala auktoriserade Onan -återförsäljare har verktyg och expertis för att fixa det här problemet åt dig

Onan -generatorkodåterställning

How to Read Onan Generator Fault Codes (Cummins Blink Code) (3)

Att återställa din Onan -generator är inte så svårt.Allt du behöver göra är att följa dessa enkla steg och du borde ha det bra:

  • Leta reda på primerknappen.Detta fungerar som start- och stoppknappen på din generator
  • Håll ner knappen i cirka 30 sekunder-Släpp knappen och starta sedan din generator
  • Kör generatorn i 15 minuter för att se om koden har rensats.Om inte, kan du behöva hjälp av en kvalificerad nanreparatör för att åtgärda problemet

Några sista ord

Teknik ger många underbara leksaker till ditt liv.Det hjälper också till att göra ditt liv lite enklare.Men den ena nackdelen med ny teknik är att det alltid finns några nya problem som kan uppstå.

Det är därför att lära och förstå felkoder är så viktigt.När du lär dig och förstår dem vet du vad du måste göra för att lösa problemet att kunskap också gör livet lite enklare att leva

Var inte rädd för teknik, lära dig att använda den och lära dig felkoderna så att du vet vad som behöverskeNästa innan du orsakar fler problem som kan höja dina reparationskostnader.

Hur man läser Onan Generator Fault Codes (Cummins Blink Code) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Saturnina Altenwerth DVM

Last Updated:

Views: 6044

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Saturnina Altenwerth DVM

Birthday: 1992-08-21

Address: Apt. 237 662 Haag Mills, East Verenaport, MO 57071-5493

Phone: +331850833384

Job: District Real-Estate Architect

Hobby: Skateboarding, Taxidermy, Air sports, Painting, Knife making, Letterboxing, Inline skating

Introduction: My name is Saturnina Altenwerth DVM, I am a witty, perfect, combative, beautiful, determined, fancy, determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.