En komplett guide för hur man ber om inga gåvor på en födelsedagsfest (2024)

Presenter är en så viktig del av en födelsedagsfest, särskilt om det är ett barn, att det kan vara pinsamt att be folk att inte ta med presenter eller leksaker. Så nedan vill vi faktiskt gärna lyfta framhur man ber om inga presenter på en födelsedagsfest.

När man firar en födelsedagsfest tar gästerna vanligtvis med sig presenter till hedersgästen eller gästerna. Men alla kan inte bekvämt ta emot gåvor av religiösa eller personliga skäl. Om du inte vill få en present på din födelsedagsfest eller planerar en fest med någon som är obekväm med presenten, bör du meddela gästen i förväg för att undvika pinsamhet.

Bjud in fester för att hindra gäster från att ta med presenter. Se till att inkludera fraser som "Ingen gåva" eller "Gåvan räcker för din förfrågan" i inbjudan. Prova att visa denna symbol i ett litet teckensnitt i det nedre vänstra eller högra hörnet av inbjudan för att göra plats för de återstående inbjudningarna.

Ring dina gäster och säg åt dem att inte ta med presenter till dig eller din gästs hedersfödelsedagsfest. Snäll, men bestämd. Annars kan gästerna tycka att du och vinnaren är ödmjuka.

Om det behövs, besök den inbjudna hemma och vädja personligen. Ta inte med presenter till festen. Den sista metoden bör begränsas till de som envist ignorerar ditt krav på "ingen gåva" eller tenderar att massproducera presenter. Berätta direkt för dem om deras preferenser och, om du är nöjd med diskussionen, förklara skälen bakom begäran.

Innehållsförteckning

Hur man skriver födelsedagsfestinbjudningar utan gåvor

”Presentfria” födelsedagsfester blir allt vanligare och det finns goda skäl till detta. Jag gillar dessa fester. Våra födelsedagsfester är gratis (inom kort tid) eftersom våra barn har tillräckligt med leksaker (många leksaker). Varför? Många anledningar.

 1. Bäst för jorden. De vanligaste presenterna är leksaker, som vanligtvis är gjorda av plast. Denna plast är fruktansvärd för barns hälsa många gånger om och kommer inte att gå sönder, så du måste göra dig av med allt detta skräp under många födelsedagar.
 1. Jag vill uppfostra mitt barn på andra sätt. På samma sätt gillar jag verkligen gåvor – det är mitt älskade ord, men jag vill inte att det ska vara skilt från firande och acceptans, så jag försöker hålla det utom kontroll. Och jag vill att du ska fokusera på dina minnen, upplevelser och traditioner. Presenter är bra, men jag vill börja med livet. Vi förknippar inte kärlek med saker, roligt med något eller semester med föremål.
 2. Att öppna presenter på en fest kan vara väldigt stressigt och tröttsamt. Jag är inte så förtjust i den delen av festen. Ja, ibland får jag rätt svar, men resten av tiden är över. Jag vill ha en rolig fest! Som gäst är det bra att skapa ett kort utan att behöva gå i sista minuten för att uppnå ditt mål.
 3. Minska rengöringen. Ja, sa jag. Jag städar två barn varje dag. Det är en annan sak att förstå hur man förvarar och rengör dem. De behöver dem helt enkelt inte.
 4. De bryr sig inte. När vi har barn, ibland (ibland), är det svårt att avgöra vad de vill ha från vad vi vill ge dem. Men en eller två åringar förstår inte riktigt konceptet med gåvor. Det finns ingen brist på dem, och de ser inget annorlunda. Som förberedelse för sin brors födelsedag frågade hans son oss vilken typ av present vi skulle ge. Gift, singular, och han tycker att det är normalt.

Tja, innan du kan ta tag i dina pärlor måste jag klargöra några saker.

Ja, mina barn får fortfarande gåvor. Vi ger dem en fysisk gåva och en upplevelsegåva. Deras morföräldrar köper till och med presenter till dem. Det här är inte privata barn, men vi förknippar inte festen med ett bredare utbud av vänner, familj och presenter.

Nej, jag vet inte om detta kan göras för alltid. Situationen kan vara annorlunda i min grundskola, men jag var säker på att jag skulle kunna uppnå detta åtminstone under de första fyra åren.

Men ja, det är möjligt, och det är värt att göra för oss. Anta att ditt barn vill vara en minimalist, en miljöchef eller någon som inte belamrar ditt faktiska vardagsrum. I så fall är ett viktigt första steg att bryta relationen mellan att fira och ta emot en massa saker. Visst, föräldraenhet! Bara observera och skapa minnen.

Hur man skickar en inbjudan till en födelsedagsfest utan ett barns present

Även om du är orolig för en fests idé utan gåvor, är det svårt att diskutera ämnet med dina gäster utan tacksamhet. I vissa områden är "fester utan gåvor" annorlunda. I andra fall får det människors hjärtan att explodera.

Så hur säger du till gäster att inte ta med presenter?

Först gör det avslappnat, roligt och övertygande. Du behöver inte utfärda en lista. Om jag är lite löjlig om det här, tror jag att folk kommer att känna sig mer bekväma.

Här är några lättanvända alternativ:

 • "Buster har allt han behöver. Inga presenter, vi vill bara fira med dig!”
 • "Din närvaro räcker. Spoilers firar gärna med dig!”
 • "Det finns fler skal än alla behöver. Om du vill ge oss alla gåvor, vänligen överväg att få något från vårt hem!”
 • "Ta inte med presenter!"
 • Du kan också ge andra idéer (anteckningar för barn).
 • "Buster är nu besatt av giraffer, och han har allt han behöver. Om du vill ge honom en gåva överväger han att donera till World Wildlife Fund.”
 • "Istället för en gåva, ta med ett brev som Buster öppnade när han var 16! Vi har faktiskt samlat dem alla i en bok åt honom."
 • "Istället för en present, lägg till den i hans speciella födelsedagsbok och ta med ett foto (bild, vad du vill!)"

Hur man säger att det inte finns någon barnpresent till en födelsedagsfest

Här är några tips för att framgångsrikt planera en "presentfri" fest för ditt barn

 1. Att släppa taget är en universellt användbar idé. Tillåt andra att inte ta med gåvor, men någon tillåter dem ändå.
 2. Kanske är det för att detta är deras kärleksspråk. Kanske beror det på att de inte är nöjda med idén. Men deras relation till ditt barn är oberoende av dig. Du kan bara få så mycket kontroll. Släpp det, vän. Om det minskas så lyckas det ändå.
 3. Överdriv inte gåvorna Buster får. Om det är någon som kanske stör klassen (till exempel mormor), öppna presenten i slu*tet av festen. Om inte, ta en video eller ett foto av ditt barns öppning och lägg till det i tackkortet eller meddelandet.
 4. Vänligen bär inte presentpåsar. Vill du att dina gäster ska bryta mot konsumentreglerna? Så du måste göra detsamma! Jag jobbar på ett ställe där det hålls födelsedagsfester, jag har sett mycket fester. Barn har inget emot de otäcka dumheterna i presentpåsen. Om de bryr sig kommer de faktiskt snart att glömma. Om du vill skicka hem något, testa att göra hantverk eller något speciellt! Spännande lekar och aktiviteter skapar en spännande fest. Påse godis? Inte mycket.
 5. Om någon frågar eller trycker på, belöna erfarenhetens gåva. Folk kommer att be dig att hålla ditt ljuva tal när de bekräftar sin närvaro. För den som inte kan missa möjligheten att ge en gåva kan en resa till djurparken eller ett löfte om att delta i ett akvarium eller pianokurs vara den perfekta presenten. Dessutom kan det ge dig en paus! Om de vill ge råd om ditt barns behov är svaret alltid "mer tid med dig", vem kan bekämpa det?
 6. Börja nu. Om du faktiskt har spädbarn eller små barn kan du snabbt etablera denna tradition. De har inget hopp om hopp. De har tillräckligt med energi för att äta mellanmål och leka med vänner. Vår son tackade nej till alla andra födelsedagspresenter eftersom han fortfarande fokuserar på presenterna vi gav honom (ja, vi har bara en fest, en stor överraskning är att bara ge presenter, detta är hemligheten bakom vår seger).
 7. Äldre barn kan behöva mer detaljerade diskussioner och planerade förändringar, men ärligt talat är detta lätt för yngre barn.
 8. Gör en rolig fest! Ibland är den enklaste idén den bästa. Om du missar den nuvarande feststarten kan du fylla den luckan med fler spel. Eller så kan du låta dem spela. Det behöver inte vara för komplicerat. Gör dig redo att ha kul. De kommer ihåg att det roliga de hade är mycket längre än tiden det tar att få en present (eftersom du är ung, hur många födelsedagspresenter kan du nämna?) Fokusera på de saker som gör ditt barn glad. Allt annat kommer att kännas naturligt.

Andra föremål du kan överväga istället för presenter till en födelsedagsfest

Om du är oberörd och trött på lättglömda saker i din garderob, då är det dags att fråga vad du verkligen vill ha. Du kan faktiskt välja allt från kontorsmaterial till vitvaror. Var inte för krävande. Var uppmärksam på andras budgetbegränsningar.

Upplevelser istället för presenter

Många är faktiskt intresserade av om det går att få upplevelser istället för presenter. Vårt svar är ja.

Många människor njuter av sin fritid när de reser istället för att ta semester. Men om du inte har gett värden en ledtråd kanske värden inte gissar det själv. Nedan är faktiskt ett bättre alternativ.

Resa

Om du inte har tillräckligt med pengar för att förbereda din nästa resa kan du ansöka om flygbiljetter, presentkort för att förbättra resetillbehör, etc. Men det bästa är själva resan. Tänk på att denna begäran är oförskämd mot alla som inte står dig nära.

Grupperfarenheter

Ett annat bra sätt att leta efter upplevelse istället för presenter är att föreslå en gruppupplevelse! Allt från roadtrips till lokala nöjesparker under dagen. På så sätt kan du spendera mer tid med dina nära och kära, ha kul och göra presentförslag enklare. Detta är en ömsesidigt fördelaktig situation.

Välgörenhet

Överväg att vara värd för ett välgörenhetsevenemang. Samla vänner och familj för att vara volontär och hjälpa de som behöver det mest. På så sätt kommer du att tillbringa en speciell dag med dina nära och kära och göra några användbara saker samtidigt.

Några faktiska vanliga frågor och svar om hur man ber om inga presenter på en födelsedagsfest

Hur säger man egentligen inga presenter till en födelsedagsfest?

Om det är en barnfödelsedagsfest måste du ha lite takt. När en vän faktiskt frågar, "Kom igen, vill du verkligen inte ha några presenter?" Säg, "Ja, det stämmer." En vän till mig skriver om födelsedagsinbjudan till sin unge son. Vänligen ge inte en gåva. Han skickar till och med meddelanden till gästlistan för att påminna folk om policyn om inga gåvor.

Måste du inte skriva någon present på din födelsedagsinbjudan?

Det kan vara en bra idé att skriva "inga presenter" på födelsedagsinbjudan, men det är konstigt och klibbigt för dina gäster. Presenter är en viktig del av en födelsedagsfest. Särskilt en barnkalas, på samma sätt är det inte särskilt bekvämt att be någon annan att inte ta med presenter eller leksaker. Men i verkligheten kan ett barns födelsedagsfest rymma mer än 30-60 gäster.

Kan jag inte ange någon present till mitt barns födelsedagsfest?

Oavsett orsaken till bristen på presenter och inbjudningar till leksaksfödelsedagsfester, är allt för ytterligare fördelar, faktiskt. Vanligtvis, på grund av kostnaden för presenter, har familjer inte råd att skicka sina barn till flera födelsedagsfester. Så ett parti utan gåvor kan vara ekonomiskt och mindre pinsamt för de föräldrar som inte har råd.

slu*tsats

Tro det eller ej, att hålla ett barnkalas gör det enkelt att ta emot födelsedagspresenter. De flesta frågar dig också direkt vad du vill att de ska köpa. Att välja presenter till barn kan vara svårt, speciellt för de små. Om du berättar för dem vad ditt barn behöver blir de lättade.

Tänk på vad ditt barn behöver nu. Om gästen bara är en nära vän eller familjemedlem kan du be alla gäster att erbjuda något annat än presenter.

Fler presentidéer:

 1. 12 bästa returpresenter till födelsedagsfest
 2. Hur man ber om pengar istället för födelsedagspresenter 2023
 3. High School Examen Gåvor Hur mycket pengar 2023
 4. 15 exceptionella gyllene födelsedagspresenter för alla
 5. Hur mycket spenderar du på en brudgåva 2023
 6. Hur mycket man ska spendera på en födelsedagspresent till en vän
En komplett guide för hur man ber om inga gåvor på en födelsedagsfest (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 5851

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.